Generaties zijn geen hokjes, met eigenschappen waartegen je mensen kunt afvinken. Het gaat om de subtiele doorwerking van de tijd in ieder van ons. En daarmee om het ontwikkelen van bewustzijn over hoe die tijd je gevormd heeft.

Organisaties die bij de tijd willen blijven, hebben daar alle generaties voor nodig. Maar al te vaak krijgt de jongste generatie de eer (of last?) om vernieuwing te brengen. Zij moeten dat echter doen met een organisatie die is gebouwd en gevormd door oudere generaties. Alleen door alle aanwezige generatie een rol te geven in innovatie, voorkom je dat zowel de vernieuwing als de jongste generatie sneuvelen.

Iedereen kan leiderschap nemen – persoonlijk, of informeel. Maar juist het innemen van formele leidinggevende plekken in organisaties door nieuwe generaties is spannend. En cruciaal voor die organisaties (of het nu om een bedrijf gaat, om de politiek of een kerkelijke instantie) om bij de tijd of legitiem te blijven.

Leiders moeten zich afvragen voor welke andere manieren van kijken en werken zij ruimte moeten maken en hoe zij generaties in hun organisatie kunnen verbinden. En diezelfde leiders hebben ook bij uitstek zich bewust te zijn van het feit dat ook zij kind van hun tijd zijn…

Aan dit alles willen wij graag een bijdrage leveren!

Ontdek hier meer over het generatieperspectief.

het bedrijf rechthoek