Eindbaas? De oudste generatie op de werkvloer

Langer doorwerken. Voor de een misschien een kans en heel normaal, voor de ander een teleurstelling of probleem. Hoe kan de oudste generatie Babyboom op de werkvloer bij de tijd blijven, een goede plek innemen en in verbinding blijven met andere generaties? Hier doen we in 2018 actie onderzoek naar in opdracht van de fondsen RCOAK en Sluyterman van Loo.

En dat die vraag zeker niet makkelijk te beantwoorden is, ontdekten we al in gesprek met verschillende organisaties en met Babyboomers zelf. Hoe blijf je in beweging? Die vraag lijkt wel een taboe, en op zijn minst ongemakkelijk voor veel werkgevers. Want het luistert zo nauw, die woorden. Voor Babyboomers is praten over ontwikkeling niet zo vanzelfsprekend als voor generatie Y of Millenials. Want leren doe je op school of in het hoger onderwijs, maar daarna ga je aan het werk! Hoezo moet ik me ontwikkelen, doe ik het nu dan niet goed? Generatie Babyboom is niet opgegroeid met #Durftevragen of #Foutenmakenisgroeien. Of met het gegeven dat je niet meer kunt vertrouwen op zekerheden, zoals het gegeven dat je met 65 met pensioen kunt gaan. Dat voelt ongemakkelijk…

En laat dat nu precies datgene zijn wat we in dit onderzoek en gesprekken willen gaan doen: het ongemak maar eens aangaan, in de hoop dat we dan een stap verder komen in dit vraagstuk. Snappen hoe generaties elkaar kunnen helpen. Hoe generatie Babyboom aangesproken kan en wil worden. Experimenteren met nieuwe instrumenten en beleid. To be continued!

Eindbaas_beelden_5

 

 

 

Afbeelding: Yuri Veerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *