De generatie van de voorstellen

“Ze waren de eersten die chatten op MSN, en zure regen, clips op TMF en realitytelevisie gewoon vonden. Het is ook een nieuwe lichting machthebbers: de dertigers van nu. Met hen gaat er een nieuwe wind door Nederland waaien. Terwijl machtige mensen traditioneel ergens in de vijftig zijn – zet alle Persons of the Year van Time op een rij en je ziet dat ze gemiddeld 57 zijn -, worden de items van Zondag met Lubach veelvuldig op internet én in de Tweede Kamer besproken, lukt het Freek Vonk om mensen aan de buis te kluisteren met dierenreportages en winkelen mensen liever in de online winkels van Coolblue dan in warenhuizen in de winkelstraat.

Nadat Klaas Dijkhoff vorig jaar staatssecretaris werd zagen we ze ineens overal: dertigers op sleutelposities of die daarop afstevenen. De groep die tussen 1975 en 1985 werd geboren groeide op in een tijd van ongekende hoogconjunctuur. In een tijd waarin verzuiling verdween en waarin je studeerde wat je leuk vond. Ze horen bij de pragmatische generatie, of patatgeneratie, zo je wilt. Hoe je ze ook noemt, dertigers van nu klimmen sneller dan generaties voor hen.” (Laura Wisman op nrc.nl, klik hier voor het artikel).

Daan Roosegaarde (foto gevonden op www.uitagendarotterdam.nl)
Daan Roosegaarde (foto gevonden op www.uitagendarotterdam.nl)

Aanstaande zaterdag besteedt de NRC aandacht aan de generatie geboren tussen 1975 en 1985. Een krant om naar uit te kijken! Daan Roosegaarde vertelt in een filmpje bij het artikel alvast wat zijn wens is voor deze dertigers: “ik hoop dat wij de generatie gaan worden van de voorstellen in plaats van de meningen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *