Onderzoek en organisatieontwikkeling

Wij begeleiden organisaties bij verandering, ontwikkelen van generatiebewustzijn, samenwerken en leren tussen generaties. Wij doen ook onderzoek naar generaties, en het liefst combineren we beiden in de vorm van actie-onderzoek. Onderzoeken, handelen en leren vormen bij We Generate Leadership een drie-eenheid. We nodigen mensen uit de organisatie uit als mede-onderzoekers; van zichzelf en elkaar, maar ook van belangrijke vraagstukken in de organisatie. Daarmee spreken we de nieuwsgierigheid en een actieve betrokkenheid van mensen aan.

Op dit moment werken we in opdracht van RCOAK en Sluyterman van Loo samen met organisaties aan de vraag hoe generatie Babyboom, de oudere werknemers van deze tijd, zich thuis voelt in deze tijd en in verbinding blijft met andere generaties op de werkvloer. Lees hier meer erover.

We hebben dit onder andere gedaan voor:

Partners V3

Workshops en lezingen

Als eerste kennismaking met het thema, en de vraagstukken en inzichten die voor een organisatie interessant zijn, verzorgen we ook korte lezingen en workshops van één tot twee dagdelen over generaties in dynamiek.

Dit deden we eerder bij Gemeente Den Haag en Amersfoort, Railforum, TBI en de Sociale Verzekeringsbank. 

“Als we aan verschillen denken, denken we ook al snel aan lastig, gedoe, vertraging. Niks van die dingen heb ik ervaren tijdens het onderzoek We Generate Leadership. De manier waarop Petra en Anne Marth het hebben vormgegeven maakt dat je alleen maar nieuwsgierigheid, waardering en plezier ervaart.”  Joy Lodarmasse (manager diversiteit & inclusie, Alliander)

 

Onverwachte samenwerkingen

Wij zijn overtuigd van de waarde van creativiteit in vraagstukken waarin meer van hetzelfde niet tot een oplossing zal leiden. Creativiteit schept ruimte voor een radicaal andere manier van werken en kijken. Daarom werken wij graag samen met kunstenaars en social designers.

Ons onderzoek is nooit af. Sterker nog; we nodigen je uit om eraan bij te dragen. Struin rond over onze inspiratiepagina en vind interessante filmpjes, links en artikelen. Heb je zelf iets toe te voegen aan dit platform? Graag! Neem contact met ons op.